23948sdkhjf

Designer hjælpemidler til ældre

Hjælpemidler til ældre og handicappede kan godt være smarte og eksklusive. Firmaet Gloria Mundi Care mener, at design og funktion er to sider af samme sag. Se deres bud på hjælpemidler i lækkert design på dette års Health & Rehab-messe
Ældre og handicappede med funktionsnedsættelser har indtil for nyligt måttet tage til takke med hjælpemidler, der mest af alt ligner hospitalsudstyr. Der er nemlig ikke prestige i at designe lækkert udstyr til denne målgruppe. Rollatoren pynter ikke ligefrem i entreen, og den klodsede otiumstol tager alt for meget opmærksomhed i stuen.

"Det er virkelig markant, hvor lavt design er prioriteret for disse produkter. Og det til trods for, at vi jo allesammen på et tidspunkt kan få brug for et eller flere af de hjælpemidler, der kompenserer for alderens funktionsnedsættelser," siger Anne Mette Andkjær, som er indehaver af firmaet Gloria Mundi Care ApS, der har specialiseret sig i eksklusivt designede hjælpemidler til ældre og handicappede.

På dette års Health & Rehab Scandinavia medbringer Gloria Mundi Care ApS deres bud på hjælpemidler til hjemmet, som ser markant anderledes ud end 'almindelige' hjælpemidler. Det er specielt køkkenet og badeværelset, der er i fokus. Desuden præsenteres for første gang i Danmark den nye kørestol fra Trekinetic, som findes i tre versioner - off-road'eren K-2, city-modellen GT-3 og den elektriske GTE. K-2 er i øvrigt tilmeldt konkurrencen "Årets nyhed 2012" på messen.

Genoptræning på hjemmebane

Som det første private firma i Danmark tilbyder Gloria Mundi Care desuden et genoptræningsprogram, som kan bruges dagligt i hjemmet, og som kan supplere evt. kommunal genoptræning. Systemet er udviklet af Helene Elsass Center og monitoreres af en ergo- eller fysioterapeut over internettet og tilpasses den enkeltes behov.

Drivkraften for Anne Mette Andkjær er et ønske om at forandre og udvikle et område, som har stor indflydelse på livskvaliteten og graden af selvhjulpenhed for en stor gruppe mennesker i det daglige.

"Nutidens ældre har brugt masser af penge og energi på at indrette smukke hjem, så det virker mærkeligt, at de må tage til takke med plastiktallerkener og klodsede rollatorer," siger Anne Mette Andkjær, der i år har afsat 80.000 kr. til udvikling og design af nye produkter. Omkring årsskiftet kommer de første 4 produkter i handlen. Udviklingen af de nye produkter bliver støttet økonomisk af en særlig pulje i Dansk Design Center.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063