23948sdkhjf

Nu kommer der en hjemmehjælpskommission

En hjemmehjælpskommission, der skal sikre fremtidens hjemmehjælp, er forhandlet på plads på Christiansborg.
Det er på tide at nytænke hjemmeplejen.

Der bliver flere ældre i de kommende år, og stadigt flere bliver boende i deres eget hjem.

Politikerne har Christiansborg netop forhandlet en hjemmehjælpskommission på plads, som skal sikre fremtidens hjemmehjælp.

Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, skal også sidde med i kommissionen.

- Det er en stor dag for svage ældre i Danmark. Der bliver allerede skåret voldsomt i hjemmehjælpen ude i kommunerne, og det kan vi ikke byde svage ældre, der er afhængige af hjælp, siger han i en pressemeddelelse.

Kommissionen skal sikre fremtidens hjemmehjælp, men Bjarne Hastrup håber på, at den nuværende situation i de danske kommuner, hvor robotstøvsugere flere steder overtager rengøring og personlig kontakt fra en hjemmehjælper, bliver taget op i kommissionen.

- Visse steder er hjemmehjælpen i frit fald, og svage ældre bliver ladt i stikken med en robot i hænderne, siger direktøren for Ældre Sagen.

Men hvor store ændringer kommissionen er i stand til at gennemføre, tvivler han på. Kommissionen må nemlig kun finde nye løsninger på hjemmehjælpsområdet, som ligger inden for de økonomiske rammer, som hjemmeplejen arbejder med nu.

- Kommissionen er begrænset til at undersøge, hvad vi kan gøre, uden det koster flere penge. Kommissionen bliver altså bundet på hænder og fødder, siger Bjarne Hastrup.

Der, hvor kommissionen kan gøre en forskel, er, når behandlingstilbuddene til de svage ældre skal ensrettes, mener han.

De seneste år er Ankestyrelsen og Det Sociale Nævn kommet med forskellige afgørelser om, hvor ofte der skal bades og gøres rent hos de ældre.

Det skiftende serviceniveau i kommunerne kan kommissionen rette op på ved at udstikke standarder og hyppighed for ydelser til de ældre.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063