Koden er knækket i kampen mod frafald
Mentorordninger og uddannelsesforløb målrettet den enkelte studerende giver lavere frafald, viser nyt projekt.
Knap 4000 studerende på hovedstadens fem social- og sundhedsskoler har i perioden fra 2008 til 2010 fået tilrettelagt deres uddannelse på baggrund af en vurdering af deres personlige og faglige kompetencer.
Vurderingen fandt sted allerede under intro-forløbene på uddannelserne, og den omfattende indsats har givet pote: Frafaldet på de enkelte uddannelser er i perioden faldet med op til 10 procentpoint.
Større tilfredshed blandt de studerende
- De studerende udtrykker større tilfredshed med deres uddannelsesmiljø. På sigt kan det forhåbentligt være med til at fastholde den store søgning vi har set de sidste år til vores uddannelser, siger Elsebeth Melgaard, direktør på social- og sundhedsuddannelsescentret SOSU C, der også samtidig er formand for projektet REKOMENTs styregruppe.
Udover kompetencevurderingen omfattede projektet en mentorordning for elever, der kommer med dårlige skoleerfaringer og elever, der ikke har været på skolebænken i mange år.
Pengene er godt givet ud
Region Hovedstaden har støttet REKOMENT økonomisk med 6,7 millioner kroner. Det er Marianne Stendell, formand for regionens uddannelses- og forskningsudvalg, glad for i dag:
- Vi glæder os meget over, at det med en målrettet indsats er lykkedes at knække koden i kampen mod frafald, som vi i Region Hovedstaden har højt på den uddannelsespolitiske dagsorden, siger Marianne Stendell og fortsætter:
Foregangsprojekt tjener til inspiration for andre uddannelser
- Ved at flytte tankesættet over på den enkelte studerende er REKOMENT et foregangsprojekt, hvis viden om hvordan man fastholder de unge bør tjene til inspiration for andre uddannelser, mener Marianne Stendell.
Alle fem skoler vil nu videreføre arbejdet med både personligt tilpassede uddannelsesforløb og mentorordning, selv om REKOMENT formelt set er afsluttet som projekt.