23948sdkhjf

Ældreplejen i Fredensborg kører grønt

Ældreplejen i Fredensborg kommune får tre nye elbiler. Kommunen har netop fået en halv million kroner i støtte fra Energistyrelsen til projektet "Elbiler på kryds og tværs". Pengene skal først og fremmest bruges til støtte til leasing af nye elbiler, som skal indgå i kommunens bilpark. Derudover indeholder projektet midler til ansættelsen af en medarbejder, der blandt andet skal overvåge og indsamle erfaringer fra elbilerne.
"Fredensborg Kommune har længe holdt øje med området for elbiler, og med den nye generation af masseproducerede elbiler, mener vi, tiden er inde til at bruge elbiler i kommunens drift. Fremme af grøn energi og miljøvenlig transport er begge elementer i kommunens klimapolitik. Vi tager ansvar for klimaet og går forrest," siger formanden for Plan og Klimaudvalget, Lars Simonsen.

Anskaffelsen af de elbilerne hænger nøje sammen med kommunens øvrige tiltag på elbilsområdet. Herunder eksempelvis projektet "test en elbil" hvor kommunen sammen med ChooseEV og en række lokale virksomheder over 2 år tilbyder op til 80 familier i kommunen at teste en elbil gratis i 3 måneder.

I et sideløbende spor har borgmester Thomas Lykke Pedersen sat sig i spidsen for arbejdet hen imod en regional klimastrategi, hvor transport og elbiler ses som vigtige elementer.

"Jeg har en vision om, at Region Hovedstaden bliver den første elbils-parate region i hele Europa. Vi har potentialet, hvis det lykkes at få regionen, kommunerne, vidensinstitutionerne og virksomhederne til at trække i samme retning. Jeg vil forfølge den regionale dagsorden benhårdt samtidig med, at vi i Fredensborg Kommune er ambitiøse og viser vejen for andre," siger borgmesteren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11