23948sdkhjf

Jobs sagde nej til kræftbehandling længe

Steve Jobs ventede ni måneder med at få en livsnødvendig kræftoperation. Han satsede på alternativ behandling.
Apple-stifteren Steve Jobs afviste i ni måneder at modtage kræftbehandling, der muligvis kunne have reddet hans liv. I stedet satsede han på alternativ behandling. Det skete trods familiens protester, siger Walter Isacsson, der har skrevet en biografi om erhvervsmanden.

Da Jobs endelig gik med til en operation, havde hans sjældne form for bugspytkirtelkræft spredt sig til det væv, der omgiver organet, siger Isacsson i et interview med tv-programmet "60 Minutes".

- Han forsøger at behandle det med en diæt. Han går til healere. Han forsøger på forskellige måder at gøre det makrobiologisk, og han får ikke en operation, siger han.

Apple-bossen underspillede også, hvor alvorlig hans sygdom var. Han fortalte alle, at han var blevet kureret, mens han i al hemmelig fortsatte med at modtage behandling.

Isacsson fortæller i interviewet, at Jobs i den sidste ende fortrød sin beslutning om at udskyde sin operation.

- Jeg tror, at han på en måde følte, at hvis man ignorerer noget, hvis man ikke vil have at noget eksisterer, så kan man leve i verden med magisk tænkning, siger Isacsson.

- Det talte vi meget om, siger han.

Isacsson fulgte Jobs indtil Apple-chefens sidste måneder. Jobs gik med til bogprojektet for at have mulighed for at forklare sin børn, hvorfor Apple fyldte så meget i hans liv.

Jobs døde den 5. oktober af kræft. Han blev 56 år.

/ritzau/Reuters
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063