23948sdkhjf

190 mio. kr. til velfærdsteknologi

Det Strategiske Forskningråd og Rådet for Teknologi og Innovation har netop tildelt den hidtil største bevilling på 70 mio. kr. til et SPIR (Strategic Platform for Innovation and Research) i intelligente samfundsløsninger og velfærdsteknologi. Bevillingen suppleres af medfinansiering, således at det samlede volumen bliver ca. 190 mio. kr.
Bevillingen er givet til et Patient@home, der er et samarbejde mellem en række danske og udenlandske vidensinstitutioner og 29 virksomheder, heraf 22 små/mellemstore virksomheder med Syddansk Universitet i spidsen.

SPIR platformen er karakteriseret ved et målrettet samarbejde mellem offentlige og private parter, som derved kan udnytte hinandens styrker og skabe et fælles grundlag for at løse væsentlige samfundsmæssige udfordringer inden for velfærdsområdet.

"Det Strategiske Forskningsråd lægger vægt på, at der i et SPIR er frihed for de deltagende offentlige og private parter til at kombinere grundforskning og anvendelsesorienteret forskning med innovation på den mest optimale måde i forhold til de problemstillinger, der skal løses," siger formanden for Det Strategiske Forskningsråd, Peter Olesen.

Fremtidens udfordringer

Det danske samfund står over for store udfordringer på velfærdsområdet, da en stigende andel af befolkningen bliver ældre og plejekrævende. Samtidig har dansk forskning og erhvervsliv hver især en række styrker inden for nogle områder, som både kan bidrage til løsningen af disse udfordringer, men også til at styrke dansk erhvervslivs globale konkurrenceevne. Der har været stor interesse for bevillingen. Rådene modtag i den endelige ansøgningsfase tre absolut kvalificerede ansøgninger.

"Rådet for Teknologi og Innovation ser SPIR som en rigtig god måde at få styrket den offentlige forskning og innovationskapaciteten, særligt i små og mellemstore virksomheder. Derfor er jeg glad for, at så mange små og mellemstore virksomheder deltager allerede fra starten. Det lover rigtigt godt for den videre udvikling af det nye SPIR i intelligente samfundsløsninger og velfærdsteknologi," siger formanden for Rådet for Teknologi og Innovation, Lars Mikkelgaard-Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078