23948sdkhjf

Lægekritik gør indtryk på regionsdirektør

Regionsdirektør giver svar på tiltale, efter 2500 læger har kritiseret hospitalernes besværlige it-systemer.
Danske lægers massive kritik af hospitalernes it-systemer og dokumentationskrav får nu regionsformanden i Region Hovedstaden, Helle Ulrichsen, på banen.

For meget tid på dokumentering

I et brev til de ansatte i Region Hovedstaden erkender Helle Ulrichsen, at lægerne i den seneste tid har brugt for meget tid på at registrere og dokumentere deres arbejde, skriver Dagens Medicin.

Det skyldes dog ikke unødvendige krav, som lægerne blandt andet har hævdet, men i højere grad problemer med regionens it-systemer, mener direktøren.

"Jeg erkender, at langsommelighed og usikker drift, som er forværret i de seneste måneder, har belastet alle uforholdsmæssigt," skriver hun i brevet og fortsætter:

"Det er afgørende for tidsforbruget til dokumentationen og for den fremadrettede implementering af elektronisk patientjournal, at vi har stabil drift."

12 pct. af alle læger

Det var børnelæge på Herlev Hospital Morten Staberg, der tog initiativ til underskriftindsamlingen, som i første omgang resulterede i, at godt 1600 læger i Region Hovedstaden skrev under på et protestbrev mod de mange registreringskrav.

Men protesterne stoppede ikke der. Problemet er nationalt, og indsamlingen har i dag opbakning fra flere end 2500 læger landet over.

Det svarer til flere end 12 pct. af alle læger, der er organiseret i Foreningen af Speciallæger (FAS) eller Yngre Læger (YL).

I en kommentar til indsamlingen skrev initiativtager Morten Staberg:

"Efterhånden eksisterer patienten kun på computerskærme og i afkrydsningsskemaer. Den fysiske udgave er der kun meget begrænset tid til."

En nødvendighed

Regionsdirektør Helle Ulrichsen fastholder, at det er nødvendigt at registrere behandling og patientens tilstand - ikke mindst af hensyn til lægen selv, der kan bruge journalen som bevis i eventuelle klagesager.

Hun melder sig dog klar til at se nærmere på dokumentationskravene og har derfor indkaldt blandt andet Overlægeforeningens formand, Anja Mitchell, til et møde.

//ritzau//
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078