23948sdkhjf

Nye redskaber sikre bedre måltider

En række nye redskaber skal give kommunerne inspiration til, hvordan de tilbereder mere indbydende og ernæringsrigtig mad til ældre borgere, der får leveret mad.
Fem kommuner har i samarbejde med Servicestyrelsen og forskere i projektet "God mad – et godt liv" udviklet en række redskaber til at forbedre kvaliteten af mad, der leveres til ældre borgere i f.eks. plejeboliger og i hjemmeplejen.

"Et godt måltid og velsmagende mad er ikke kun noget vi alle har holdninger til - det påvirker også vores humør, livskvalitet og mulighederne for at klare hverdagens gøremål. Det gælder især når man bliver ældre. Derfor er der god grund til at forbedre kvaliteten af den mad de ældre får ligesom vi også skal blive bedre til at sørge for, at maden dækker de ernæringsmæssige behov," siger socialminister Benedikte Kiær.

Redskaberne i projekt "God mad – godt liv" kan blandt andet anvendes til at styre og følge op på kvaliteten af madserviceordningerne og få mere viden om ernæring. Der er inspiration til, hvordan kommunerne kan skabe gode rammer om selve måltiderne. Der er også udviklet en metode til at afdække, hvordan det står til med de ældres ernæringstilstand, og hvordan den kan forbedres. Nogle ældre har mindre appetit, og her er der også forslag til, hvordan medarbejderne kan hjælpe de ældre med at genvinde lysten til at spise.

Der er også inspiration til at bruge sæsonens råvarer, til at anvende anderledes emballage og hvad man med fordel kan overveje, når man skal vælge mellem eksempelvis varm mad eller kølevakuummad som produktionsform. Der er også forslag til mellemmåltider.

De fem kommuner, der har deltaget i projektet er Aarhus, Kerteminde, København, Mariagerfjord og Roskilde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094