23948sdkhjf

Mere tid og bedre behandling

Ny teknologi: Telekonferencer, hvor læger benytter sig af videotelefoner, sparer tid og højner patient behandlingen.
Lægerne slipper for at køre på kryds og tværs gennem Nordjylland, og samtidig højnes behandlingen for patienterne, efter at Sygehus Vendsyssel har taget den nye teknologi til sig - og melder om gode erfaringer med telekonferencer.

Det er videotelefoner på storskærme, som sættes op på de steder, hvor lægerne har behov for at vise hinanden konkrete forhold ved en patient. Det kan være en vævsprøve, som dokumenterer, at der er tale om kræft. På den måde får lægerne hurtigt svar på mistanke om en diagnose.

Telekonferencer benyttes, hvor der er fysisk lange afstande mellem lægerne. De er f.eks. indført mellem sygehusene i Hjørring og Thisted, Aalborg og Skejby, og nu sættes lignende udstyr også op mellem Hjørring og Frederikshavn og Hjørring og Aalborg.

En af de afdelinger, der benytter sig af telekonferencer, er Patologisk Institut på Sygehus Vendsyssel. Her ser ledende overlæge Morten Johansen med tilfredshed på den ny teknologi.

Klar forbedring

“Tidligere foregik patientudvekslingen alene ved planlagte konferencer, hvor jeg kørte til Thisted for at drøfte patientsager med kollegaer der. Hvis der var sygdom eller dårligt vejr, så var der risiko for aflysning og flytning af konferencen. I dag har vi en klart forbedret situation," siger Morten Johansen.

I nær fremtid er der også planer om telekonferencer mellem patologerne i Hjørring og patologerne i Aalborg.

“Det betyder, at vi hurtigere kan konsultere hinanden i tilfælde af problempræparater, hvor vi har brug for en second opinion. Det giver diagnostikken i Region Nordjylland et stort løft," fortsætter Morten Johansen.

Han glæder sig over, at han og kollegaerne på regionens andre sygehuse sparer tid, og han oplever, at telekonferencer giver de klinisk patologiske konferencer et stort løft.

Bedre billedkvalitet

“Billedkvaliteten er forbedret væsentligt, og samtidig er det muligt for patologen at fremvise netop de områder, som klinikeren er interesseret i. Tidligere skulle vi klare os med grynede stilbilleder. Samtidig har vi mulighed for at kombinere makro- og mikrofremvisning, hvilket også giver konferencerne et løft. Jeg oplever det som en stor succes," siger Morten Johansen.

“I forhold til Thisted kan jeg ligeledes forudse, at vi vil bruge konferenceudstyret i forbindelse med specielle problemstillinger, der kræver hurtig indgriben, og som ikke kan vente til en ansigt-til-ansigt konferencesituation," forudsiger han.

På Sygehus Vendsyssel er der nu indkøbt lignende udstyr til kirurgerne og gynækologerne i Frederikshavn, så kollegaer mellem Hjørring og Frederikshavn i fremtiden kan holde telekonferencer og dermed spare køreturen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.062