23948sdkhjf

Onsdag er den international KOL-dag

Fjorten danskere mister hver dag livet på grund af lungesygdommen KOL. Derfor sætter Holbæk Kommune igen fokus på rygning og tidlig opsporing af lungesygdommen KOL, populært kaldet 'rygerlunger'.
Holbæk Kommunes Sundhedscenter er ét af de steder i landet, der i morgen retter blikket mod borgernes lunger og ikke mindst de risici, borgerne udsætter sig selv og andre for. I morgen - den 16. november - er det den internationale KOL-dag.

Den kedelige baggrund for dagen er blandt andet, at sygdommen rammer næsten 15 pct. af alle voksne danskere over 45 år. Rygere, eks-rygere og passive rygere samt personer, der jævnligt er udsat for små støvpartikler fx i forbindelse med deres job, er i risikogruppen for at udvikle KOL. KOL er en utrolig lumsk sygdom, som ofte først opdages når ens lungekapacitet er nedsat med 50 pct., og man derfor hurtigt bliver forpustet og får åndenød ved minimal fysisk aktivitet.

Kuliltemålinger

Forebyggelse og tidlig opsporing er afgørende, da man herved er i stand til at stoppe nedbrydningen af lungerne. Rygestop, medicinering og motion har rigtig god effekt og er derfor grundstenene i den kommunale vejledning.

På KOL-dagen den 16. november tilbyder sundhedsfaglige medarbejdere fra bl.a. Holbæk Kommune at foretage kuliltemålinger og informere om rygestopkurser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078