23948sdkhjf

Hækkerup fjerner Thyra Frank fra ældreområdet

Socialminister Karen Hækkerup fratager Thyra Frank (LA) posten som Ældrekommissionens formand efter kritik for dobbeltrolle
Thyra Frank, nyvalgt folketingsmedlem for Liberal Alliance, kan nu kalde sig forhenværende formand for Ældrekommissionen. følge Politiken besluttede socialminister Karen Hækkerup tirsdag aften at fjerne hende fra posten.

Bred kritik

Fyringen kommer, efter at politikere på begge fløje i salen har sået tvivl om, hvorvidt Thyra Frank kunne fortsætte som posten, nu hvor hun også sidder i Folketinget.

Socialministeren meddeler i et brev, at hun har været glad for Thyra Franks indsats og ønsker hende tillykke med valget til Folketinget.

Hun slår samtidig fast, at der skal udpeges en ny formand for kommissionen, som Frank blev formand for efter sidste års forhandlinger om finansloven.

"Jeg tager ministerens beslutning til efterretning, selv om jeg gerne ville have gjort arbejdet færdigt og præsenteret resultatet af vores arbejde," lyder det fra Thyra Frank.

Hun er uenig i den kritik, der førte til fyringen.

- Vores arbejde har været upolitisk, og det har været meget vigtigt for mig, at det ikke har været styret af partipolitiske interesser, siger hun.

Thyra Frank blev i sin tid udpeget til posten på grund af de værdier, hun praktiserede som forstander på plejehjemmet Lotte på Frederiksberg.

//ritzau//
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094