23948sdkhjf

Private vinder udbud på drift af plejecenter

Syddjurs Kommune har efter en udbudsrunde besluttet at indgå en aftale om offentlig-privat partnerskab med Forenede Care om drift af plejecenter Søhusparken i Ebeltoft. Forenede Care driver flere plejecentre i Sverige og har stor erfaring med opgaven.
Efter en prækvalifikationsrunde modtog Syddjurs Kommune tre bud fra private leverandører på opgaven, ligesom der også blev afgivet kontrolbud fra ældreområdet i Syddjurs Kommune. Byrådet pegede i enstemmighed på Forenede Care ud fra en vurdering baseret på kvalitet og pris, hvor kvalitet og pris er vægtet ligeligt.

Formand for udvalget for sundhed, ældre og socialområdet Ninna Thomsen udtaler:

- Vi har i Søhusparken allerede et rigtig godt plejecenter. Det giver et solidt fundament for det kommende servicepartnerskab, hvor vi sammen vil udvikle og sikre kvaliteten af plejecenteret. I processen har vi haft meget fokus på fortsat at sikre kvaliteten af omsor-gen for de ældre og en god overdragelsesproces af personalet. Jeg ser derfor frem til samarbejdet med Forenede Care, som jeg regner med også i fremtiden vil sikre de ældre i Søhusparken en god og tryg omsorg.

Overdragelse af personalet vil ske efter virksomhedsoverdragelseslovgivningen.

Den oprindelige beslutning om at sætte plejecenteret i udbud som et servicepartnerskab blev truffet i forbindelse med budgetprocessen i 2010. Borgmester Kirstine Bille udtaler:

- Siden byrådet besluttede at sætte plejecenteret i udbud sidste år, har vi arbejdet stra-tegisk med udformningen af udbuddet. Vi er gået uideologisk til opgaven og har haft fokus på at sikre en opgaveløsning, hvor vi som kommune stadig er tæt på driften. Det tror jeg på, at vi kan sikre med dette partnerskab med Forenede Care.

Plejecenter Søhusparken i Ebeltoft udvides i de kommende år fra 55 til 110 plejeboliger. Aftalen med Forenede Care rummer i første omgang drift af de 55 boliger, men har mu-lighed for udvidelse med drift af de kommende boliger efterhånden som de står færdi-ge.

Den nye drift forventes af starte 1. februar 2012 under et servicepartnerskab.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063