23948sdkhjf

Hjemmehjælpere slipper for håndscanner

Flere kommuner forsøger nu at gøre op med et stopurstyranni i ældreplejen.
I København og Morsø slukker kommunen for hjemmehjælpernes håndscannere. Det sker blandt andet for at give mere frihed til de ansatte i ældreplejen, skriver Avisen.dk.

Københavns Kommune starter til august et forsøg, hvor en gruppe hjemmehjælpere vil få udleveret et stykke papir med adresser og information om borgerne i deres område i stedet for håndscanneren.

Fleksible besøg

- Vi må aldrig lade et stopur sætte rammen for den gode ældrepleje. Det gør vi i dag. Med de nye modeller for hjemmepleje understøtter vi derimod den fleksible, faglige vurdering. Det bliver mødet mellem medarbejder og borger, der kommer i fokus, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) til Avisen.dk.

De københavnske hjemmehjælpere får de samme opgaver, som de har nu med håndscanneren. Men det bliver ikke lagt fast, at de skal bruge et bestemt minuttal på hver type opgave. Som en del af forsøget i København får halvdelen af hjemmehjælperne også mulighed for at skrue op og ned for besøgenes længde.

Mere kvalitet i plejen

I Morsø Kommune har hjemmehjælperne kørt vejene tyndt uden håndholdte computere det sidste halve år. Den lille kommune med 21.000 indbyggere blev i første omgang tvunget til det, fordi der ikke var råd til at opgradere det tekniske udstyr.

Men det har givet mere kvalitet i ældreplejen, fortæller Rikke Würtz, der er social- og sundhedschef i den nordjyske kommune.

- Eneste ulempe er, at vi nu skal ringe lidt oftere til hinanden for at få besked om journalændringer og sådan noget, siger hun til Avisen.dk.

Ønsket om at afskaffe håndscannerne er et tegn på, at der er en ny ledelsesstil på vej i den offentlige sektor. Det vurderer Eigil Boll Hansen, der er forsker på ældreområdet hos Anvendt Kommunal Forskning (AKF).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094