23948sdkhjf

Plejecenterplaner i midtpunktet

Et flertal i Furesø Byråd har tilsluttet sig at arbejde videre med idéen om at placere 60 plejeboliger i Farum Midtpunkt. Målet er en fremtidssikret løsning for det stigende antal Furesø-borgere, der får behov for en plejebolig de kommende år.
På sit seneste møde har et flertal i Furesø Byråd besluttet at gå videre med planerne om at bygge et plejecenter i Farum Midtpunkt. 15 stemte for beslutningen og fem stemte imod. Venstre ønsker en anden placering af plejehjemmet, mens Fokuslisten ønsker et nyt plejehjemsbyggeri.

Samlet set vurderer Furesø Kommune, at der i de kommende år bliver behov for 90 plejeboliger, og Social- og Sundhedsudvalget arbejder videre med mulige placeringer af de 30 pladser, som skal etableres ud over de 60 pladser i Farum Midtpunkt.

"Behovet for en udbygning af plejeboliger i Furesø Kommune er så stort de kommende år, at der er brug for både at tænke visionært og bredt om, hvordan vi får det til at ske," siger Susanne Mortensen, viceborgmester og formand for Social- og Sundhedsudvalget i Furesø Kommune.

Samspil mellem faciliteter

"Det er vigtigt, at vi får udviklet plejeboliger, også i det centrale Farum, og placeringen af plejeboliger i Farum Midtpunkt på kanten af Bybækarealet skaber mulighed for samspil med forskellige andre faciliteter, som blandt andet genoptræning, sygeplejeklinik og lægepraksis," siger Susanne Mortensen.

Planlægningen af plejeboliger i Farum Midtpunkt sker samtidig med en større renovering og udvikling af hele Bybækarealet, og Susanne Mortensen understreger, at alle forhold skal undersøges grundigt, før den endelige beslutning træffes.

"Der skal ikke være tvivl om, at vi hilser debatten og spørgsmålene til dette projekt velkomment, så vi kan få vendt de sten, der måtte være på vejen og komme godt i gang med projektet," siger Susanne Mortensen.

Beboerne høres og informeres Blokrådet i Farum Midtpunkt har for nylig holdt et orienteringsmøde for beboerne i de to blokke, nemlig blok 12 og 13, hvor plejecentret tænkes etableret.

"Det er klart, at så stort et projekt også får betydning for de mennesker, der bor i de to berørte blokke. Derfor tager vi hånd om dette ved at invitere alle berørte beboere til informationsmøde, hvor et panel af beboerdemokrater, fagfolk fra KAB og kommunen fortæller om projektet, og hvor beboerne frit kan stille spørgsmål til alle dele af processen. Alle får tilbudt erstatningsbolig, og vi lægger vægt på, at beboernes ønsker så vidt muligt bliver tilgodeset," siger formanden for Furesø Boligselskab, Gerd Karlsen Og byggedirektør i KAB, Rolf Andersson siger: "De blokke, der skal ombygges til plejeboliger, vil indvendigt blive ændret fuldstændigt. Vi forventer, at kun råhus og facader står tilbage. Alt andet vil blive fjernet, og nye emner vil blive indbygget. I den forbindelse vil adgangen til terrasserne blive sikret."

Den videre proces

Med byrådets anbefaling af Social- og Sundhedsudvalgets beslutning om placering af et nyt plejecenter i Farum Midtpunkt, går sagen nu videre til Planudvalget, der skal igangsætte den nødvendige kommune- og lokalplanlægning.

Der skal bl.a. udarbejdes en detaljeret beskrivelse af det nye plejecenter, og beskrivelsen skal danne grundlag for den videre beslutningsproces. Arbejdet med en ny lokalplan for området går også i gang, og desuden skal projektets økonomi konkretiseres og godkendes.

"Der er mange forhold, der skal belyses, før den endelige politiske beslutning om projektet kan træffes. Målet er så godt et plejeboligbyggeri som overhovedet muligt," siger Susanne Mortensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062