23948sdkhjf

København indkalder sit vandberedskab

Følg med i, hvordan vandforurening udvikler sig i hovedstaden, på radio eller på tv, opfordrer overborgmester.
Københavns Kommune har indkaldt sit beredskab og arbejder i øjeblikket på at få overblik over, hvor omfattende forureningen af drikkevand er i hovedstadsområdet.

Det oplyser overborgmester Frank Jensen (S), efter at der fredag er fundet uacceptabelt mange E. coli-bakterier i en vandprøve fra Nørrebro.

- Jeg opfordrer alle til at følge med på radio, tv eller på kommunens hjemmeside, siger overborgmesteren i en pressemeddelelse.

Kommunens hjemmeside, www.kk.dk, brød imidlertid ned fredag ved 18-tiden.

Det er endnu uklart, hvad forureningen skyldes, men den stammer med stor sandsynlighed fra regnvand, som er trængt ind i drikkevandet. Usikkerheden gør, at embedslægen anbefaler at koge vandet i store dele af byen.

Man kan godt gå i bad, men skal holde munden lukket så længe.

Lørdag formiddag får Københavns Energi svar på de vandprøver, der er taget tidligere på dagen over hele byen. Forsyningsvirksomheden tager dagligt vandprøver fra alle vandværker og vandbeholdere - og desuden stikprøver fra vandhaner over hele byen.

Københavns Kommune arbejder fredag aften på at informere hjemmeplejen, plejehjem og døgninstitutioner om vandforureningen.

Ældre eller svage borgere, der ønsker hjælp, kan henvende sig til Sundhedsforvaltningen i København på telefon 33 17 41 89.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.688