23948sdkhjf

Lægerne frygter opsplittet sundhedsvæsen

Regeringens regionsaftale vil føre til en langsommere og mere uensartet sundhedssektor, frygter lægeformand.
- Gift for sundhedssektoren.

Så kontant er meldingen fra Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, efter at regeringen og Dansk Folkeparti fredag offentliggjorde deres plan om at sløjfe landets fem regioner.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) foreslår, at man fremover erstatter de fem regioner med tre sygehusbestyrelser.

Lægerne frygter den del af aftalen, der kan resultere i, at ansvaret for lægernes almen praksis i modsætning til sygehusene overføres til kommunerne.

Mads Koch Hansen kalder opsplitningen "et skrækscenarie".

- Det, vi har set på sundhedsområdet i kommunerne, siden vi fik regionerne, hvor kommunerne fik opgaver såsom forebyggelse, genoptræning og alkoholbehandling, har mildest talt ikke været imponerende, siger han.

- Der er utrolig stor forskel på, hvordan kommunerne griber den opgave an. Det er lige præcis det, vi frygter: At behandlingstilbuddene fremover vil blive meget forskellige, alt efter hvor man bor.

Mads Koch Hansen understreger, at de praktiserende lægers tætteste samarbejdspartner i dag er sygehusene, og at regeringens model vil gøre vejen fra praktiserende læge til speciallæge og videre til sygehuset længere og langsommere:

- Det skal høre under én hat. Det er meget vigtigt, at man har et sammenhængende sundhedsvæsen, hvor man har én forvaltning at henvende sig til, hvis man har problemer.

Også Dansk Sygeplejeråd kritiserer politikernes plan. I en pressemeddelelse siger formand Grete Christensen, at der er tale om "meget dårlig timing", og at strukturændringerne er "spild af ressourcer".

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063