23948sdkhjf

Vestager vil digitalisere hjemmeplejen

Ældre skal have adgang til trykskærme, der er lette at bruge og som giver hurtig kontakt til hjemmehjælperen. Hvis ældre kommer i tvivl om, hvilke piller de skal tage, så skal de have ret til at kontakte hjemmehjælperen via video.
Det foreslår De Radikale som del af det, partiet kalder "Danmarkshistoriens største satsning på digitale løsninger på velfærdsområdet".

Partiet vil bruge 500 millioner kroner på at købe det nødvendige udstyr, og partileder Margrethe Vestager (R) forventer at kunne spare mindst det samme beløb på mere effektive arbejdsgange.

- Men besparelser er ikke kernen i det. Kernen er, at uden det koster mere, kan vi gøre det bedre for mennesker med en kronisk sygdom, folk, der får hjemmepleje eller har brug for genoptræning, siger Margrethe Vestager.

Omkring 153.000 danskere over 65 år får fast hjemmehjælp, mens 105.000 danskere får genoptræning. De tal ventes at vokse i de kommende år samtidig med, at der bliver stadig færre hjemmehjælpere til at tage sig af de ældre.

De Radikale håber at kunne erstatte 10-20 procent af den tid, hjemmehjælperen bruger hos den ældre, med videokommunikation via trykskærme, som er lette at bruge for den ældre.

- Teknologien er heldigvis ikke problemet. Der er allerede udviklet trykskærme, som er så enkle, at en 2-årig og en 92-årig kan bruge dem.

- Vi vil gøre det til en rettighed for den enkelte, men det er ikke en pligt, så ingen bliver tvunget til at være med. Men jeg tror, mange vil være glade for friheden ved ikke at skulle vente på hjemmehjælperen eller møde op hos lægen, siger Margrethe Vestager.

Digitaliseringen skal også indføres i sundhedsvæsnet, hvor diabetikere, hjertepatienter og KOL-patienter senest om tre år skal have en decideret ret til at få konsultationer og behandlinger via videolink, uanset hvor de bor i landet.

Også folkeskolen skal sætte mere strøm til undervisningen. De Radikale vil her bruge 100 millioner kroner på en ny fond, der skal sikre alle skoler adgang til digitale læremidler til eksempelvis at gøre matematik mere sjovt og legende at lære.

Reformen bliver præsenteret på De Radikales sommergruppemøde torsdag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062