2,2 millioner til offentligt ansatte
En gruppe sygeplejersker er de første offentlige ansatte, der får penge fra den såkaldte varslingspulje. De får over 2,2 mio. kr. til at hjælpe fyrede ansatte til nye jobmuligheder. Regionsformand i FTF opfordrer andre til at søge støtten. Der er penge at hente for offentlige arbejdspladser, der varsler fyringer i det kommende år. Den såkaldte varslingspulje har alene i maj måned bevilliget mere end 2,2 millioner kroner til to hospitalsenheder i Region Midtjylland.
Aftalen betyder, at en del af midlerne også fordeles ud i den offentlige sektor, som fortsat er ramt af store fyringsrunder i det kommende år.
Glæde i regionerne
Det glæder FTF-formand i Region Midtjylland, Thor Jensen, at midlerne fordeles ud, hvor der er brug for dem. Men det kræver en indsats af alle parter, mener han.
"FTF i Region Midt har haft stor succes med at søge puljen, fordi vi har vidst, at der var fyringer på vej. Vi har gjort Sundhedskartellet opmærksom på muligheden for at søge midlerne. Nogen skal fortælle fagorganisationerne, at arbejdsgiverne kan søge pengene, så muligheden kan blive diskuteret i de forskellige MED-udvalg, samarbejdsudvalg osv.", siger han.
Thor Jensen har samarbejdet med professionshøjskolerne for at sikre, at deres uddannelsestilbud passer til de kvalifikationer, der er interesse for blandt de afskedigede. Han opfordrer nu andre regioner og faglige organisationer til at gøre arbejdsgiverne opmærksomme på muligheden i at søge midlerne.
Trist, men godt for sygeplejerskerne
I Dansk Sygeplejeråd er man kede af, at fyringerne går så hårdt ud over deres medlemmer, men det glæder alligevel formand Grete Christensen, at de fyringsramte får støtte til at komme videre.
"Der er ingen tvivl om, at det betyder rigtig meget, at medlemmerne kan blive tilgodeset med de her midler. De hjælper vores medlemmer til at blive opkvalificerede, og det er altafgørende for at komme videre i arbejdslivet", siger hun.
En af de væsentligste grunde til, at netop sygeplejerskerne har fået en stor del af kagen sammenlignet med andre faggrupper, der har været ramt af fyringer, er, det gode samspil mellem de forskellige parter i de faglige organisationerne, påpeger Grete Christensen.
"FTF´s regionsformænd har så at sige bofællesskab med nogle af sundhedsorganisationerne i regionen, og det betyder rigtig meget for videreformidlingen af muligheden for at søge støtte", uddyber regionsformanden således.