23948sdkhjf

Hver anden over 50 år vil efterlade arv

En ny undersøgelse punkterer myten om, at de ældre danskere ikke har tænkt sig at efterlade arv.
Der skal ikke være en krone tilbage til børnene, når jeg dør, har det de senere år lydt i en række undersøgelser af danskernes arveplaner.

Nu viser en ny undersøgelse fra Ældre Sagens Fremtidsstudie, at 51 procent af personer på 50 år eller mere planlægger at efterlade arv til deres børn. Og tallet stiger med alderen, skriver Kristeligt Dagblad.

Ifølge seniorforsker i Ældre Sagen Claus Blendstrup punkterer undersøgelsen myten om, at "rødvinsgenerationen", der har redet på en bølge af velfærd siden 1960'erne, er egoistisk nok til at holde på pengene.

- De plus-50-årige er begyndt at sige det, de også gør - måske fordi de i højere grad tror på, at de faktisk får råd til at efterlade sig noget, siger han til Kristeligt Dagblad.

I Arbejderbevægelsens Erhvervsråd bekræfter direktør Lars Andersen, at det er en misforståelse, at de ældre bruger alt, hvad de ejer. Arvebeløbene er derimod stigende, og det er formentlig udtryk for både et velfærds- og kulturskifte:

- Krigsgenerationen, der blev pensioneret i 1970'erne og 1980'erne, tænkte måske ikke så meget over arv, fordi de var vant til at leve mere spartansk, siger han.

- De efterfølgende generationer har med den almindelige velfærdsstigning haft mere fokus på pensionsopsparinger og på at have mulighed for både at leve livet og efterlade sig noget, siger Lars Andersen,

Livsstilsekspert Henrik Byager tvivler på, at de egoistiske ældre nogensinde har været ret mange, de har bare fyldt meget i mediebilledet. Den nye undersøgelse viser derfor et mere retvisende billede af virkeligheden, mener han.

Ifølge undersøgelsen er det især midtjyske børn, der har udsigt til at arve. Og så er det børn til forældre, der ejer deres egen bolig.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112