23948sdkhjf

Psykisk syge loves bedre behandling

Regionerne vil med en række nye, konkrete anbefalinger sikre patienter i psykiatrien bedre behandlingsforløb.
Regionerne opstiller nu nye konkrete mål, der skal give bedre kvalitet i psykiatrien og øge middellevetiden for psykisk syge.

Pakkeforløb, bedre diagnostik og helbredstjek skal løfte indsatsen.

- Patienterne har virkelig fortjent, at der sker noget nyt på det her område, udtaler næstformand i Danske Regioner, Carl Holst (V).

Regionerne vil fra 2012 med ti konkrete anbefalinger sikre patienter i psykiatrien bedre behandlingsforløb.

Diagnostikken skal forbedres og målrettes, der skal - inspireret af kræftområdet - indføres pakkeforløb, og patienterne skal tilbydes helbredstjek.

Patienterne skal helt enkelt hjælpes til et bedre og længere liv, fremgår det af en pressemeddelelse fra Danske Regioner.

Her erkendes det, at for mange med psykisk sygdom i dag slet ikke eller kun delvis bliver diagnosticeret.

Man opdager måske den psykiske lidelse hos patienten, men overser så for eksempel en tiltagende hjertesygdom. Eller omvendt. Den manglende behandling har ifølge Danske Regioner både samfundsøkonomiske og ikke mindst menneskelige konsekvenser.

Det er den situation, regionerne nu vil gøre op med, understreger Carl Holst:

- Nu tager vi fat med enkle, men effektive midler. Diagnostikken skal forbedres, og behandlingsforløbene skal tilrettelægges på samme kvalificerede måde landet over.

- Og så skal patienterne screenes, så lægerne lettere opdager for eksempel hjerte-karsygdomme. Vi kan slet ikke vente med at komme i gang, siger Carl Holst.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079