23948sdkhjf

Ældre skal op af sofaen og ud og gå

Fredensborg Kommune kommer nu med en direkte opfordring til kommunens ældre borgere om at være mere fysisk aktive og benytte sig af de mange motionstilbud og fritidsaktiviteter i kommunen.
Opfordringen kommer efter, at en analyse af sundhedstilstanden blandt kommunens ældre borgere viser, at hen imod halvdelen ikke er fysisk aktive en halv time om dagen som anbefalet. Samtidig er der blandt de ældste borgere mange, som synes, at de har et dårligt eller meget dårligt helbred og som oplever, at de er stressede.

En trist virkelighed

Analysen stammer fra den undersøgelse Region Hovedstaden gennemførte i 2010 af borgernes sundhed og sundhedsadfærd. Ud fra den har Fredensborg Kommune analyseret resultaterne for kommunens borgere på 65 år og derover.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Hans Nissen udtrykker bekymring over resultaterne:

"Jeg synes, det er trist at se, at så mange ældre ikke bevæger sig den halve time om dagen, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Fysisk aktivitet er med til at skabe rammerne for en god alderdom – især hvis man kan kombinere det med en god social oplevelse", siger udvalgsformanden og fortsætter:

"Jeg vil derfor opfordre mine ældre medborgere til at benytte sig af nogle af de mange muligheder, som findes her i vores område. Hvad enten det er nogle af kommunens egne tilbud eller nogle af de mange aktiviteter, som fx Ældre Sagen eller andre af de frivillige foreninger arrangerer. Og hvis ikke energien er til så meget, skal man jo tænke på, at også lidt har ret, og at en lille gåtur er bedre end ingenting."

Nye sundhedsindsatser på vej

"Resultaterne af analysen vil også blive inddraget, når kommunen fremover planlægger sundhedsindsatser," fortæller Marianne Inge-holm Larsen, som er Centerchef for Kultur, Idræt og Sundhed:

"Vi tilbyder i dag en række aktiviteter til kommunens borgere – også nogle som er særligt målrettet ældre. Sundhedsprofilen for vores ældre medborgere er imidlertid ny viden, og den giver os der-for mulighed for at overveje, om vi skal tænke anderledes, når vi fremover tilrettelægger indsatser på sundhedsområdet."

Kommunerne fik først ansvaret for sundhedsområdet ved kommu-nalreformen i 2007.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079