23948sdkhjf

Tre ud af fire søger folkepension digitalt

Nye tal viser massiv opbakning til digitalisering blandt ældre i Aarhus.
Aarhus Kommunes borgere har taget den digitale ansøgning om folkepension til sig. Godt 75 pct. søger nu via nettet. Resultatet kommer efter tre måneders kommunal indsats på området.

Langt de fleste har valgt frimærke og kuvert fra, når de skal søge om folkepension i Aarhus Kommune. I stedet sætter de sig til tasterne og udfylder den digitale ansøgning. Arbejdsgangen er hermed gjort lettere og hurtigere, lyder det fra sundhedsrådmand Dorthe Laustsen (SF):

"Jeg er glad for, at borgere i så høj grad bruger den digitale ansøg-ning. Det viser med al tydelighed, at aarhusianske ældre ikke er blevet hægtet af på grund af kommunal digitalisering. Men vi skal ikke glemme, at der fortsat er nogen, der foretrækker papiransøgningen, og den mulighed skal der selvfølgelig også være."

Fordelene ved at søge digitalt er, at man kan søge døgnet rundt, ikke skal bruge frimærke og kuvert eller tid på at gå til kommunen. Tilmed får man umiddelbart herefter kvittering og en foreløbig beregning.

Den høje procentsats er resultat af en målrettet indsats på bare tre måneder, og rådmand Dorthe Laustsen er stolt af at være kommet så langt på så kort tid:

"Det er et enestående resultat, som man ikke har kunnet præstere i andre kommuner. Det viser, at vi har grebet det her rigtigt an, og at man godt kan flytte ældre over til det digitale. Det viser rent faktisk også et mod i afdelingen, for man skal turde bryde med vaner og fo-restillinger for at noget sådant kan lade sig gøre. Vi kan bruge proces-sen på andre områder, og andre kommuner melder sig da også allerede på banen for at høre nærmere," siger hun og tilføjer:

"På sigt vil digitalisering give store administrative besparelser for kommunen. I opstartsfasen har det krævet ekstra ressourcer af de medarbejdere, der sidder med området, og jeg synes, at de har løst opgaven flot."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094