23948sdkhjf

Ret til fuld tid virker på ældreområdet i Aarhus

Valgkampen har været præget af de 12 minutter i rød plan. Og hvordan at S-SF vil sikre at flere arbejder mere.
"I Aarhus Kommune indførte vi for 4 år siden ret til fuld tid. Og siden er andelen af ansatte Sosuér og sygeplejersker på fuld tid steget støt og er i dag på 31 %", udtaler Sundheds- omsorgsrådmand Dorthe Laustsen (SF).

Andelen af fuldtidsansatte Sosuér var 12 % i 2007 og er siden steget til 30 % de seneste 2 år. Det allerseneste tal fra udgangen af august i år viser at 31 % af Sosu érne på ældreområdet i Aarhus er på fuld tid. Det svarer til at 928 ud af Ældreområdets 3008 Sosuer er på fuld tid.

"I Aarhus virker det at give medarbejderne ret til fuld tid. Det er ikke fugle på taget som Løkke påstår, men helt konkrete timer ude ved de ældre medborgere. Dem som har allermest brug for varme hænder. Vi har i et tæt samspil med fagforeningerne lavet denne aftale - som jeg er rigtig stolt af. Fuld tid har meget stor betydning for vores medarbejdere, ikke mindst når de skal på pension. Som det er i dag er alt for mange Sosuer som får en for lille pension. Det er ulighed der vil noget " udtaler Sundheds- omsorgsrådmand Dorthe Laustsen(SF).

SF-rådmanden mener at det skal være et krav til alle kommuner fremadrettet, så alle kan komme på fuld tid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094