23948sdkhjf

Spirer-advarsel undrer Dansk Supermarked

Fødevarestyrelsen advarer forbrugere mod spirer. Men danske spirer er ikke farlige, fastslår Dansk Supermarked
Fødevarestyrelsen advarer forbrugere mod spirer. Men danske spirer er ikke farlige, fastslår Dansk Supermarked

Salget af bønnespirer er faldet drastisk, efter at det er kommet frem, at bukkehornspirer fra Egypten formentlig er kilden til den dødelige VTEC-bakterie, der ramte Tyskland og Frankrig, men også smittede flere i Danmark.

Det styrtdykkede salg skyldes blandt andet en uklar advarsel fra Fødevarestyrelsen, mener Dansk Supermarked, der nu beder Fødevarestyrelsen om at være mere præcis i sin udmelding om faren ved spirerne.

- Hvis Fødevarestyrelsens anvisning var lidt mere præcis, så ville den nok sige, at der ikke er nogen grund til at frygte danske spirer, siger indkøbschef i Dansk Supermarked, Peter Løth.

- Jeg ved i hvert fald positivt, at de spirer, vi sælger i Føtex, Bilka og Netto, ikke er dyrket fra bukkehornsfrø, og dermed er de også uden for risikozonen, siger han.

Herhjemme anbefaler Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside, at de danske forbrugere "indtil videre kun spiser spirer, der er varmebehandlet".

- Fødevarestyrelsens anbefaling dækker indtil videre alle typer af spirer. Det skyldes, at bukkehornsfrø og -spirer ofte sælges i blandinger, lyder det videre på hjemmesiden.

Nederst i meddelelsen kan man noget modstridende læse, at Fødevarestyrelsens kontakt med danske producenter ikke giver "anledning til mistanke om, at der er problemer med de danske spireprodukter."

Meddelelsen skaber dermed mere forvirring, end den gavner, mener Peter Løth, der siger, at salget er ramt "betydeligt".

- Jeg forstår godt forbrugernes utryghed, fordi der har været meget skriveri omkring, at spirer kunne være kilden til sygdom i blandt andet Tyskland.

- Men en mere tydelig præcisering fra Fødevarestyrelsen ville nok være at foretrække, så man kunne få en klart billede af forhold omkring de danske spirer.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063