23948sdkhjf

Ny fokus på et aktivt ældre liv

En ny undersøgelse i fem kommuner vil af dække det sociale liv og niveauet af udadvendte aktiviteter blandt ældre på 65 år og derover. I Syddjurs Kommune vil 600 ældre over 65 år bliver spurgt til deres sociale liv.
Det nye projekt ønsker at skabe en forbindelse mellem ældre, der er for meget alene, og de mange frivillige foreninger og andre tilbud om samvær og aktiviteter. Måske skal tilbuddene være mere synlige? Måske mangler der noget? Nogle ældre skal måske have hjælp til at finde det rette tilbud eller støttes til at komme af sted hjemmefra?

Ensomhed og mistrivsel

Første skridt i projektet er at afdække det sociale liv og udadvendte aktiviteter blandt ældre på 65 år og derover. For nogle ældre er hverdagen fyldt med fritidsaktiviteter og sociale begivenheder. For andre er livet efter pensionsalderen præget af tab, måske tab af arbejdsidentitet, måske af ægtefælle eller førlighed.

Formand for udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet Ninna Thomsen udtaler:

- Jeg ved, at ensomhed er en af de store årsager til mistrivsel hos ældre. Derfor er jeg glad for, at vi i Syddjurs Kommune deltager i den her vigtige undersøgelse. Jeg ser frem til at få nogen fakta på bordet og ny inspiration til at styre livskvaliteten hos ældre. Med projektet kan vi forhåbentlig få sat ny fokus på at skabe sammenhæng mellem de ældres interesser og de tilbud, der findes i lokalområderne.

Marselisborg Praksisvidencenter, der står for projektet, udsender i starten af september i alt 4100 spørgeskemaer til borgere på 65 år og derover i de fem kommuner, der deltager i projektet: Skanderborg, Silkeborg, Skive, Syddjurs og Vejle kommuner. I Syddjurs Kommune vil knap 600 snart modtage et spørgeskema.

Ældreområdet i Syddjurs Kommune vil medvirke i projektet ved at spørge de ældre, som de er i kontakt med – i hjemmeplejen og på dagcentrene, om de har modtaget et brev med et spørgeskema. Kommunens medarbejdere vil forklare hvad det drejer sig om og opfordre borgerne til at medvirke, og evt. hjælpe med at besvare spørgsmålene.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078