23948sdkhjf

Tarteletter går som varmt brød

Fedtafgiften træder i kraft i morgen, lørsdag, og det kan mærkes på salget af tarteletter. Alene torsdag blev der hentet 100 paller tarteletter hos leverandøren Humlumbrød, som ligger mellem Holstebro og Struer. De skal være ude i supermarkeder, storkøkkener og cateringfirmaer, inden fedtafgiften træder i kraft lørdag, skriver Politiken.
"Vores højsæson er normalt i oktober, november og december, men i år er sæsonen rykket frem på grund af fedtafgiften, siger direktør Henning Harregaard fra Humlumbrød til avisen."

16 kroner mere

Normalt bugner lagret, der kan rumme 1000 paller eller omkring fem millioner tarteletter, i september, så de er klar til efterårssalget, men efter lastbilerne har været der torsdag, er der blot nogle håndfulde paller tilbage.

"Vi har leveret 60 procent flere tarteletter i september i år end i september 2010," siger Henning Harregaard til Politiken.

Lørdag bliver der indført en afgift på 16 kroner per kilo mættet fedt i varen. Det betyder blandt andet, at en pakke smør på 250 gram vil stige fra 15,50 kroner i butikkerne nu til 18,10 kroner, og et halvt kilo ost 45+ vil stige fra 34,40 til 36,10 kroner.

Men også andre varer, der indeholder smør, margarine, olie eller andet fedtstof, sti-ger.

Humlumbrøds direktør ikke glad for fedtafgiften:

"Vi sætter prisen op med 10 procent fra på mandag, men det har været en stort ar-bejde at regne den rigtige pris med fedtafgiften ud," fortæller han.

"Vore kunder vil jo ikke betale mere end det, fedtafgiften koster, så derfor har vi mi-nutiøst dokumenteret vores forbrug," siger Henning Harregaard til Politiken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126