23948sdkhjf

Borgere skal træne i eget hjem

Sundhed og Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune vil tilbyde kommunens borgere træning i eget hjem.
Målet er, at borgere, der har brug for hjælp i det daglige, får mulighed for at komme i gang igen og blive mere aktive i hverdagen.

Mange fordele

"Der er så mange fordele ved at tilbyde træning i borgernes eget hjem, at vi kun kan komme i gang for langsomt," fortæller Lene Brink Foss, leder af myndighedsafdelingen.

Det, at der tages udgangspunkt i daglige rutiner, som er blevet vanskelige at udføre, og det, at det sker i vante omgivelser, vil gøre genoptræningen målrettet mod den enkelte borgers liv.

"Det handler om støtte, træning og vejledning, som tager udgangspunkt i den enkelte borgers hverdag," siger Lene Brink Foss.

Der er ingen alderskriterier lagt ind over projektet. Målgruppen er alle borgere, der har et behov for hjælp til eksempelvis rengøring eller bad, og som med målrettet hjælp vil kunne genvinde evnen til at udføre de daglige gøremål.

80 om året

I Ringkøbing-Skjern Kommune forventes det at cirka 80 borgere vil indgå i projektet om året.

Projektet er planlagt til at vare to år, hvorefter resultatet skal evalueres.

"Det er klart, at der også er et økonomisk sigte med indsatsen. Hvis vi hjælper borgere til at klare sig bedre i deres eget hjem, så kan vi bruge vores kræfter på de borgere, der stadig har behov," siger Bent Brodersen.

Der er store forventninger til projektet, som både har Ældrerådets støtte samt et enigt Social- og Sundhedsudvalg bag sig. Det forventes at 50 procent af de borgere, der deltager i projektet, bliver fuldt selvhjulpne igen, mens en fjerdel bliver delvist selvhjulpne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062