23948sdkhjf

Første danske barn er smittet med VTEC

En seksårig pige er blevet smittet med VTEC efter at have været i tæt kontakt med et smittet familiemedlem.
En seksårig pige er blevet smittet med VTEC efter at have været i tæt kontakt med et smittet familiemedlem.

En seks årig pige fra Fyn er blevet smittet med den farlige tarmbakterie VTEC efter at have været i tæt kontakt med et smittet familiemedlem, der har fået sygdommen fra Tyskland. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Det er det første danske barn, som er konstateret smittet med sygdommen. Pigen blev smittet den 15. juni af et familiemedlem, som har haft VTEC efter et besøg i Tyskland.

- Selvom man er blevet rask, kan man stadigvæk godt have bakterien i afføringen i op til fire uger, siger overlæge Kåre Mølbak fra SSI.

- Derfor skal man være meget opmærksom på en god hygiejne ved at vaske hænderne grundigt og været meget opmærksom på renlighed i det hele taget, siger han.

Den 1. juli er også en 60-årig kvinde fra Sjælland blevet smittet. Hun har sammen med sin mand været i Tyskland, hvor manden kort efter fik konstateret VTEC.

- Men hun er blevet så sent syg, så det er mere sandsynligt, at hun er blevet smittet i hjemmet end ved at spise noget dernede, siger han.

Pigen er udskrevet fra hospitalet, mens kvinden stadig er indlagt.

Med de to nye tilfælde er der nu i alt 25 kendte danske patienter, som er blevet smittet. Ud af disse har 10 haft nyresvigt. Der er tale om 12 kvinder og 13 mænd i alderen 6 til 81 år.

SSI vurderer, at der kan komme yderligere sygdomstilfælde, men at det vil blive meget få, og at udbruddet i realiteten er overstået.

Sygdommen har især huseret i det nordlige Tyskland, og i alt 50 mennesker er døde af tarmbakterien.

EU's fødevaremyndighed, Efsa, har konkluderet, at importerede bukkehornsfrø fra Egypten er "den mest sandsynlige" årsag til udbruddene.

Derfor advarer Fødevarestyrelsen mod at spise rå bønnespirer. De skal varmebehandles, før de bliver spist.

Desuden fraråder styrelsen, at man selv dyrker bønnespirer - især hvis man ikke ved, hvor spirerne, man dyrker, kommer fra.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075