23948sdkhjf

Djursland fik det billigste bud på beredskab

Driften af beredskabet i Nord- og Syddjurs Kommuner er med den nuværende kommunale drift fortsat ca. 5 mio. kr. billigere end Falcks bud på opgaven.Klagenævnet for udbud har netop afgjort en sag omkring udbud af beredskab på Djursland. Sagen blev rejst af Falck som mente at der var blevet begået fejl i udbuddet. Falck var den eneste der bød på opgaven. Afgørelsen slår fast, at der er sket fejl, men at kommunerne var i deres gode ret til at annullere udbuddet og hjemtage driften.
Nord- og Syddjurs Kommuner erkender fejlene, men mener ikke at de har nogen betydning for afgørelsen af udbuddet. Hvis man retter tallene efter nævnets afgørelse er kontrolbuddet stadig ca. 5 mio. kr. billigere om året end buddet fra Falck.

En træls sag

- Det er en træls sag, men jeg hæfter mig ved at borgerne selv efter de nye beregninger har fået den billigste løsning. Vi er selvfølgeligt kede af, at det kontrolbud vi fik udarbejdet hos eksterne konsulenter har vist sig at have fejl. Men det ændrer altså ikke ved, at vi valgte rigtigt, da vi annullerede udbuddet og hjemtog driften, siger formand for beredskabet, borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen.

Falcks bud på driften af beredskabet lå på 17,9 mio. kr om året og det justerede kontrolbud efter de nye beregninger er på 12,4 mio. kr. Det oprindelige kontrolbud lå på 10,5 mio. kr. I gennemsnit er det kommunale bud ca. 5,4 mio. kr. billigere om året.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063