23948sdkhjf

Fælles læger til plejehjemmene

Socialminister Benedikte Kiær har sat gang i et nyt forsøg med at have fast tilknyttede praktiserende læger til plejeboliger og plejehjem. De fast tilknyttede læger skal give beboerne bedre kvalitet og større kontinuitet i deres pleje- og behandlingsforløb. Danske Ældreråd ønsker en moderne og valgfri udgave af plejehjemslægen genindført for at forebygge hyppige genindlæggelser af borgere fra plejeboliger.
Socialminister Benedikte Kiær har allerede taget initiativ til et nyt forsøg med læger, der er fast tilknyttet et plejecenter.

"Formålet med at have en fast læge eller et lægeteam tilknyttet plejecenteret er at skabe bedre kvalitet og større kontinuitet i de ældres pleje- og behandlingsforløb. En læge, der har sin faste gang på plejecenteret og derfor kender personalet, kan være med til at sikre en større faglig indsigt, en bedre medicinhåndtering og forhåbentlig reducere antallet af unødige indlæggelser," siger socialministeren.

Egen læge

Beboerne kan fortsat beholde deres egen læge, hvis de foretrækker det frem for den fast tilknyttede læge.

Seks kommuner skal i en treårig periode indgå en aftale med en praktiserende læge eller et lægeteam i kommunen om at være fast tilknyttet et plejecenter. Pilotprojektet gennemføres i samarbejde med Indenrigs- og Sundhedsministeriet og er finansieret af satspuljen.

Servicestyrelsen er sammen med SFI ansvarlig for gennemførelsen og evalueringen af projektet, og er allerede i dialog med seks kommuner om at deltage i projektet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109