23948sdkhjf

Plejere må godt socialisere med brugerne

Det er meget positivt, at omsorgspersoner, plejepersonale m.fl. får gode og nære relationer til de borgere, de betjener og udfører velfærdsydelser for, og da navnlig set i lyset af, at der igennem de senere år, også aktuelt, er dukket alt for mange kedelige historier op i form af omsorgsvigt og nedværdigende behandling. Det mener det bornholmske socialudvalg, der på sit mandagsmøde drøftede redegørelsen vedr. omsorgspersoners private relationer til borgerne.
Omsorgspersonale m.fl. kan således – også i Bornholms Regionskommune - deltage i f.eks. festlige og glædelige begivenheder hos de personer, de udfører opgaver for i forlængelse af tjenesten, f.eks. borgernes fødselsdage, ligesom de kan besøge de borgere, de som omsorgspersoner har været knyttet til, på hospitalet. Tilsvarende kan de deltage i begravelser, forudsat de pårørende er indforstået hermed.

Det vil være en konkret vurdering, om relationen bliver for tæt – der kan opstå uklarhed i omverdenen om, hvorvidt pågældende udfører offentlige opgaver/eller er hos borgere i private ærinder.

Personer i offentlig tjeneste, herunder også omsorgspersoner, skal derfor undgå at bringe sig i situationer, hvor der kan dannes urigtige forestillinger om for tæt sammenblanding af offentlig og privat opgaveudførelse.

Konkret har den aktuelle sag fundet sin løsning ved, at BRK vil drøfte med borgeren og familien, hvilke andre muligheder der er, for at borgeren fortsat kan betjenes af sin vante hjælper.

Områdechefen inviterer borgeren og de pårørende til møde, hvori indgår tilbud om selvantaget hjælp.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078