23948sdkhjf

Lettere at få hjælpemidler

Det skal være slut med sager om blinde borgere, der venter seks måneder på at få erstattet en knækket blindestok. Kommunerne får nemlig nu et nyt effektivt redskab, der kan give borgerne en hurtigere genbevilling af hjælpemidler. Fremover kan kommunerne beslutte, at borgerne blot kan aflevere en tro og love-erklæring om, at de stadig har brug for hjælpemidlet.
"Jeg håber, at borgerne med dette forslag vil opleve en markant bedre service. Der har desværre været en række kedelige sager, hvor man spørger sig selv, hvorfor man ikke bare giver borgeren et ny hjælpemiddel med det samme. Vi skal væk fra, at sagsbehandlingen altid starter forfra ved ansøgninger om udskiftning af hjælpemidler," siger socialminister Benedikte Kiær.

Forslaget er en del af regeringens "væk-med-bøvlet-plan", der bliver offentliggjort i denne uge, og som har til formål at rydde op i overflødige regler og bureaukrati.

Kun underskriften

I dag skal borgerne søge kommunen om hjælp til udskiftning af hjælpemidler, og kommunen skal vurdere den enkelte ansøgning. Dette gælder også, selv om det er helt oplagt, at borgerens behov for hjælpemidlet er uændret. Det er denne procedure, der gøres lettere for borgeren med indførelsen af muligheden for, at kommunerne kan gøre brug af tro og love-erklæringer. Det vil sige, at borgeren blot skriver under på, at han eller hun stadigvæk har brug for det pågældende hjælpemiddel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078