23948sdkhjf

Nyt genoptræningsprogram gør ældre selvhjulpne

Det startede som et projekt; nu er det nye genoptræningsprogram et væsentligt grundelement i måden at arbejde på, i Rebild Kommunes ældre- og omsorgspleje.
REHAB REBILD er et tilbud til seniorer, der gennem genoptræning og forebyggelse oplever igen at kunne udføre dagligdags opgaver, de har været afskåret fra. Træningen foregår delvist i borgerens eget hjem - alt efter hvad der trænes til.

Projektet blev iværksat i februar måned 2011 og er løbende blevet implementeret på samtlige ældrecentre i kommunen, på nær Mastruplund, der starter op den 1. november.

Bedre livskvalitet

Et af målene for projektet var, at minimum 30 pct. af de tilmeldte borgere skulle blive selvhjulpne. Det mål er nået, og yderligere 30 pct. har mindre behov for hjælp nu, end før projektet blev sat i gang. At være selvhjulpen giver borgeren en større tilfredshed og i sidste ende en bedre livskvalitet.

"Vi har lært en del igennem projektet og fået lidt at tænke over; plejer og gamle vaner er døde og vi må konstatere, at der fortsat er meget at arbejde med og tænke over – set i det lys, at vores ældre borgere kan meget mere, end vi tror. Ja, de vil faktisk også gerne selv bestemme!", siger centerchef Anne Marie Holm, Center Sundhed.

Siden opstarten i februar er REHAB REBILD suppleret med øvrige indsatser som tryghedsopkald ved hjælp af et enkelt tryk på telefonen og inden længe også ernæringsvejledning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078