23948sdkhjf

Allergifremkaldende stoffer i mad

Kost & Ernæringsforbundet uddeler - for første gang - en eksamenspris i dag. Prisen er på kr. 10.000 og går til en studerende fra uddannelsen til ernæringsteknolog på Slagteriskolen i Roskilde.
Vinderen får prisen for et eksamensprojekt om mad og allergifremkaldende stoffer - et område mange mennesker har tæt inde på livet hver dag. Vinderen er en kvinde, der bor i Ringsted, er uddannet i Roskilde og har været i praktik på Slagelse Sygehus.

Løsningssystemer

Projektet fortæller, hvordan det ved produktion af hverdagsmad på for eksempel sygehuse kan sikres, at allergikere ikke udsættes for stoffer, de ikke kan tåle.

Rent praktisk forslår projektet, at der bliver lavet systemer, hvor det er muligt for allergikeren at vælge produkter, der kan indeholde allergifremkalde stoffer fra allerede ved bestilling af et måltid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063