23948sdkhjf

Kommune udliciterer 50% af rengøringen

Byråd besluttede lige inden sommerferien, at omkring 50% af rengøringen hos Struer Kommunes institutioner, skoler og afdelinger udliciteres til rengøringsfirmaet Midt Vest Service. Fire rengøringsfirmaer havde budt på opgaven efter en runde med prækvalifikation.
Rengøringsfirmaet Midt Vest Service med hovedkontor i Struer bliver ny arbejdsgiver for mange af kommunens rengøringsassistenter, når virksomheden overtager en stor del af rengøringen i de kommunale bygninger den 1. september 2011.

Virksomhedsoverdragelse

Udliciteringen af rengøringen sker via virksomhedsoverdragelse, så alle de berørte rengøringsfolk ansættes i Midt Vest Service på samme overenskomstforhold, som de har i dag hos Struer Kommune i resten af overenskomstperioden.

Alle de berørte rengøringsfolk er kaldt på arbejde den 8. august 2011 til et møde i Folkets Hus, hvor de får en nærmere orientering om virksomhedsoverdragelsen og bliver præsenteret for deres nye arbejdsgiver Midt Vest Service.

"Det glæder mig, at det er et lokalt firma, der har fået opgaven", siger borgmester Niels Viggo Lynghøj.

"Vi har besluttet at omorganisere og udlicitere rengøringsområdet for at opnå den effektiviseringsgevinst det kan give. Dermed kommer vi også tættere på regeringens krav for hvor stor en del af kommunens aktiviteter, der skal udføres af private firmaer. Jeg er sikker på, at de mange gode og dygtige medarbejdere vil erfare, at Midt Vest Service er en ligeså god arbejdsplads som Struer Kommune".

Rengøring og vinduspolering

Konsulentvirksomheden Servicemægleren A/S har hjulpet Struer Kommune med kvalitetsstandarder, beregningsmodeller og udbud. Byrådet besluttede 24. februar 2011 at udbyde rengøringsområdet og vinduespolering i EU-prækvalifikation og efterfølgende licitation, undtagen ældre- og døgnområdet samt enkelte lokaliteter i de kulturelle bygninger. Vinduespolering varetages fremover af ISS og Kongsvang Rengøringsservice.

Der blev prækvalificeret 5 firmaer på begge områder, og der blev afgivet 4 tilbud på begge områder. Midt Vest Service har på rengøringsdelen indgivet det mest fordelagtige tilbud på økonomi og kvalitet samlet set.

Struer Kommunes nuværende rengøring har afgivet kontrolbud.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064