23948sdkhjf

Regeringen ønsker en ny seniorpolitik

Ældre medarbejdere skal kunne blive på arbejdspladsen under lempeligere vilkår, lyder det fra ny minister.
Den nye beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil bakke den højere efterlønsalder op med en aktiv politik, der gør det muligt for de ældre at holde fast i deres job.

Mette Frederiksen siger til Kristeligt Dagblad, at ældre medarbejdere skal kunne blive på arbejdspladsen under lempeligere vilkår, end da de var yngre.

Hun peger på, at behovet for at få en egentlig seniorpolitik i Danmark hænger afgørende sammen med tilbagetræningsreformen, der efter regeringsskiftet vil blive gennemført af et flertal i Folketinget.

Uden en politik, der kan fastholde ældre medarbejdere på arbejdsmarkedet, kan reformen for mange seniorer få som konsekvens, at de ender på sygedagpenge, førtidspension eller kontanthjælp, lyder det beskæftigelsesministeren.

"Det virker ikke, som om det aspekt fyldte meget i forligskredsen bag tilbagetrækningsreformen, så det påhviler nu os som regering, siger Mette Frederiksen med henvisning til det borgerlige og radikale flertal, der indgik aftalen før sommer. Det er mit håb og forventning, at alle aktører på området - Folketinget, arbejdsmarkedets parter, virksomheder, kommuner og medarbejdere - inden da får lavet en ordentlig seniorpolitik," siger Mette Frederiksen til Kristeligt Dagblad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062