23948sdkhjf

FOA efterlyser velfærdsteknologi

Regeringens nye vækstpakke er desværre alt for uambitiøs, mener FOA. "Selvom der også er et par nye og gode initiativer, så hjælper pakken desværre alt for lidt og alt for spredt," siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.
"Regeringen sætter desværre kikkerten for det blinde øje med sit nye vækstudspil. Visionen om et nyt Danmark efter krisen mangler helt. Man kan måske hente 6- til 8000 nye job, men at ændre Danmark, så vi står markant bedre rustet til at møde fremtidens udfordringer på den anden side af krisen, er totalt fraværende," siger Dennis Kristensen.

Dennis Kristensen mener, at den nye vækstpakke lider af den systemfejl, at der næsten udelukkende fokuseres på den private sektor.

"Der er ikke spor i vejen med initiativer for den private sektor, men den offentlige sektor bør også helt naturligt være en del af strategien for ny vækst. Der er eksempelvis ingen visioner om velfærdsteknologi. Vi ved i stedet, at vi står over for nye kommunale velfærdsbesparelser om ganske kort tid. Der er overhovedet ingen tanker om uddannelse, selvom vi alle også ved, at nøglen til at konkurrere i fremtiden er, at vi bliver dygtigere, og at vi kan omstille os hurtigere," siger Dennis Kristensen.

"Der er enkelte af initiativerne i den nye vækstpakke, der er vældig fornuftige. Vi ved, at offentlige investeringer er det, der skaber størst beskæftigelse, så når regeringen nu vil fremrykke investeringer for 3,2 milliarder kroner, så er det naturligvis bedre end ingenting, Men det bringer os desværre ikke det tigerspring frem, der er brug for. Det er for lidt, det er for spredt," siger Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081