23948sdkhjf

Ingen penge i rengøring

G4S opgiver at købe den danske rengøringsgigant ISS. Den store milliardhandel mellem de to giganter G4S og ISS falder til jorden på grund af kritiske aktionærer.
Det sker efter massivt pres og kritik fra en lang række storaktionærer, som ikke kunne se det geniale i at lægge mere end 44 milliarder kroner for ISS.

"Det blev klart efter meddelelsen af den potentielle sammenlægning, at investorer ikke ville støtte opkøbet på grund af handlens størrelse, kompleksitet og den nuværende makroøkonomiske situation," siger Ole Andersen, bestyrelsesformand i ISS.

Han understreger, at ISS nu går tilbage til at køre en separat virksomhed.

Planen var ellers, at købstilbuddet endeligt skulle have været godkendt på en ekstraordinær generalforsamling onsdag eftermiddag.

Her skulle mindst 75 procent af stemmerne være for forslaget, hvis det skulle blive virkelighed.

Men siden købstilbuddet blev offentliggjort har mange større aktionærer stået i kø for at kritisere buddet. Og mandag meddelte selskabets næststørste aktionær, Harris Associates med cirka fem procent, at de har stemt nej til handlen.

Det fik allerede mandag flere kilder til at forudsige, at ledelsen med top chef Nick Buckles og bestyrelsesformand Alf Duch-Pedersen i spidsen, næppe vil gennemføre generalforsamlingen, hvis de stod til et ydmygende nederlag.

//ritzau//
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064