23948sdkhjf

Alle er med på sundhedsudspil

FOA ser positivt på S og SF´s sundhedsudspil. Særligt ideen om at tilknytte en forløbskoordinator til de medicinske patienter er stærkt tiltrængt. Modellen bør også udvides til psykiatri-området, mener FOA.
Det er helt rigtigt tænkt, når S og SF vil sikre bedre sammenhæng for de medicinske patienter.

Væsentlige problemer

"Det er et område, hvor der i dag er væsentlige problemer. Det drejer sig særligt om ældre patienter, hvor der er brug for langt bedre koordination mellem kommunen, sygehuset og efterfølgende udskrivelse," siger Karen Stæhr, som er formand for Social- og sundhedssektoren i FOA.

"Jeg mener, det er en oplagt opgave for social- og sundhedsmedarbejderne i kommunerne. De er tæt på borgerne og kan følge borgerne i det samlede forløb," siger Karen Stæhr.

Hun peger dog også på, at koordinations-problemerne ikke kun omfatter medicinske patienter.

Frem og tilbage

"Særligt når det kommer til de borgere der sendes frem og tilbage mellem socialpsykiatrien i kommunerne og behandlingspsykiatrien i regionerne vil det være rigtig godt med bedre koordinering. I dag havner de alt for nemt mellem to stole," siger Karen Stæhr.

Derudover peger hun på, at S og SF´s forslag flugter fint med den 8-punktsplan for sundhedssektoren, som FOA udarbejdet sammen med Foreningen af Speciallæger, Yngre Læger, Sundhedskartellet og HK/Kommunal.

"Det er godt at se, at politikerne er klar til at lytte til de erfaringer, der bliver gjort i hverdagen på sygehusene," siger Karen Stæhr.

Radikale er med

Radikale Venstre er med på S og SF sundhedsudspil, det sagde partiets tidl. formand, Marianne Jelved, i går.

Udtalelsen kom i forbindelse med en større vælgerdebat i Aalborg, hvor bl.a Marianne Jelved og Thyra Frank deltog.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063