23948sdkhjf

Flere søger om handicapbil

Flere søger om handicapbil, men samtidig får flere afslag. I 2010 var der i alt 3.276 ansøgninger om støtte til køb af bil. Det var 144 flere ansøgninger end i 2009, fremgår det af Ankestyrelsens bilstatistik 2010.
Fra 2009 til 2010 er antallet af ansøgere, der får afslag, steget fra 36 pct. til 40 pct. af alle nye ansøgere. Siden 2006 er der sket et fald i den gennemsnitlige sagsbehandlingstid, men der er stor forskel i sagsbehandlingstiden i de enkelte kommuner og nævn. F.eks. er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Region Midtjylland cirka dobbelt så lang som i Region Hovedstaden.

Der er samtidig stor forskel i antallet af bevillinger og afslag mellem de enkelte kommuner set i forhold til antallet af indbyggere. Nogle kommuner har både mange bevillinger og mange afslag, mens andre har både få bevillinger og få afslag.

I de sager, hvor borgeren klager over kommunens afgørelse om støtte til en handicapbil, fører klagen sjældent til en ændret afgørelse. Af de sager, der indgår i undersøgelsen, er det 98 pct. af alle sager, hvor nævnene fastholder kommunens afgørelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062