23948sdkhjf

Mælk til småtspisende

Der kan være mange gode grunde til at skele mod andre producenter af mælk end den traditionelle danske ko. Særligt som et lidt federe alternativ til eksempelvis småtspisende ældre.
Gedemælk, kamelmælk og fåremælk er blot nogle af de varianter, der har et noget højere fedtindhold end den klassiske danske mælk. Fåremælken topper med et fedtindhold, der er dobbelt så højt som sødmælk.

Samtidig har fåremælken et højt indhold af både kalk og zink.

Kamelmælken minder en del om komælk, men den indeholder mere c-vitamin end vores kendte, danske mælk. Derudover indeholder den også insulin og er således et godt alternativ til mennesker med sukkersyge.

Der er dog den lille forhindring, at kamelmælken stadig kun forhandles i få specialbutikker her i landet.

Gedemælken er også en federe drik end klassisk mælk, men til gengæld indeholder den linolensyre, der har en positiv effekt på bl.a. kolesteroltallet.

Denne mælk forhandles ligesom fåremælken typisk hos landets helsekostbutikker, hvor den kan købes til omkring 25 kroner pr. liter.

Helsekostbutikkerne har som regel også mandelmælk på hylderne. Mandelmælk er dog ikke et sundhedsmæssigt alternativ til almindelig mælk, da både kalk- og proteinindhold er for lavt til at opfylde kroppens daglige behov. Til gengæld skulle den smage fremragende, og blandt kendisser skulle den således være en yndet variant at fortynde kaffen med.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096