23948sdkhjf

Ny app gør mobilen til alarmcentral

I en nødsituation kan selv få minutter være kritiske. En ny applikation til smartphones samler alle vigtige akutoplysninger i Danmark og guider brugerne direkte til den mest relevante hjælp.
Hvad gør man, når Fru Hansen pludselig falder ned af trappen? Når Hr Jensen får et hjerteanfald, eller når kollegaen kommer galt afsted?

AkutDanmark, en ny applikation til iPhones, samler alle vigtige akutoplysninger ét sted og indeholder samtidig en vejviser, der via GPS guider brugeren direkte til den nærmeste skadestue, vagtlæge osv. AkutDanmark kan dermed spare danskerne for mange kritiske minutter, når uheldet er ude.

"Alle kan jo huske 112, men hvem kender vejen til den nærmeste psykiatriske skadestue eller nummeret til Giftlinjen eller Livslinien? AkutDanmark fungerer som en mobil alarmcentral, der gør det lynhurtigt og enkelt at skaffe den nødvendige hjælp i nødsituationer, hvor man hverken har tid eller ro til at fare vild på forskellige hjemmesider," fortæller Claus Ingemann, direktør i firmaet new'ish, der har udviklet AkutDanmark.

Kortere ventetid

Når man har fundet det rette akuttilbud, kan man ringe op med et enkelt tryk direkte fra applikationen. Det samlede og let tilgængelige overblik over alle livreddende indsatser i Danmark kan ifølge Claus Ingemann betyde kortere ventetid på skadestuerne og mindre pres på alarmcentralen.

"Stort set alle ringer instinktivt 112 eller kører på skadestuen, når de har brug for akut hjælp. Det er sjældent, at man kan overskue at tænke i alternativer i sådanne situationer. Vores håb er, at AkutDanmark kan lette presset på både skadestuerne og alarmcentralen, fordi brugerne nu får mulighed for at finde det mest relevante akuttilbud på ganske få sekunder. Ofte er der en skadeklinik tættere på end regionshospitalet, og måske er det bedre at ringe direkte til f.eks. Giftlinjen," siger Claus Ingemann, der sammen med sine kollegaer i new'ish løbende vil udbygge og opdatere AkutDanmark med nye oplysninger og funktioner.

"Vi håber, at brugerne vil tippe os, når de finder akutoplysninger, som andre kan få glæde af. Vores mål er blandt andet, at applikationen snart kan hjælpe med et Danmarkskort med hjertestartere," fortæller Claus Ingemann.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047