23948sdkhjf

Indsats for mindre sygefravær

De 24.000 ansatte i Region Syddanmark skal fremover have færre sygedage. Målet er at sætte sygefraværet ned fra 5 pct. til 4 pct. Det er en del af budgetaftalen, som regionsrådet netop har godkendt.
Regionsrådsformand Carl Holst (V) erkender, at initiativet kommer på baggrund af et ønske om bedre økonomi, men økonomien er ikke det eneste, der tæller i nedbringelsen af sygefravær.

"Vi vil have vore kvalificerede medarbejdere tilbage på arbejdspladserne, alt andet vil være spild af ressourcer. Men først og fremmest skal vi hjælpe vore syge medarbejdere, fordi vi har et socialt ansvar. Det er et ansvar for den syge, og det er et ansvar for kollegerne, som måske skal arbejde endnu mere og selv risikere stress og sygdom," siger han.

Flere hænder

Ved at sænke fraværet med et enkelt procentpoint vil der hver dag være ca. 220 flere medarbejdere på arbejde. Det er et kærkomment indskud, påpeger regionsrådsformand Carl Holst.

"Vi har ganske enkelt brug for de ekstra hænder, de vil give os et øget råderum og højere medarbejdertrivsel," siger han.

Lige nu er der syv konkrete initiativer i høring i regionens MED-organisation. Det er vigtigt at komme hele vejen rundt blandt medarbejdernes repræsentanter for at sikre enighed og opbakning.

"Det bliver et langt sejt træk at få nedbragt sygefraværet i en så stor og forskelligartet organisation som regionen, og det vil kræve en øget opmærksomhed, ændret adfærd og ikke mindst en kulturændring hos både medarbejdere og ledere," siger Carl Holst.

Tilfreds medarbejderrepræsentant

Lone Rasmussen er næstformand i Hovedudvalget, og på den post repræsenterer hun alle regionens medarbejdere, der ikke er chefer.

Hun sætter pris på, at regionen vil nedsætte sygefraværet. Hun er også tilfreds med det arbejde, der er gjort i Hovedudvalget for at sætte rammerne for initiativerne.

"Jeg bifalder meget, at der kommer øget fokus på sygefraværet, for vi skal arbejde på at gøre regionen til et godt sted at arbejde," siger Lone Rasmussen.

Hun mener, at medarbejderne med den høring der er i gang lige nu har mulighed for at præge initiativerne.

"Jeg er også meget glad for, at der er forskellige initiativer, og at vi har haft så god en dialog. Med syv initiativer ser vi ikke udelukkende på dem, der har mest fravær. Det er rigtigt godt, at vi også skal se på ledelsen og på ledelsens tilgang til sygemeldte medarbejdere. Der skal være fokus på det gode arbejdsmiljø, hvor man glæder sig til at komme på arbejde," siger Lone Rasmussen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078