23948sdkhjf

Du har ret til mere ferie

Den danske ferielov strider mod EU-direktivet om arbejdstid og to nye EU-domme. Det vurderer en arbejdsgruppe under Beskæftigelesministeriet. Lønmodtagere bør derfor have ret til erstatningsferie, hvis de er blevet syge i deres almindelige ferie, mener arbejdsgruppen, som FTF har deltaget i. FTF advarer dog mod, at den nuværende ret til femte fireuge kan blive "spist" som karensdage.
En arbejdsgruppe under Beskæftigelsesministeriets implementeringsudvalg om ferieloven har netop sendt sin rapport til ministeren. Den indeholder bl.a. et forslag om at ændre ferieloven, så lønmodtagere, der bliver syge i ferien, får ret til erstatningsferie. Rapporten beskriver forskellige modeller, fx at man først får ret til erstatningsferie efter et antal karensdage. Udvalget har dog ikke kunnet samle flertal for en bestemt model.

FTF mener, at man skal gøre det så simpelt som muligt for at undgå bureaukrati. Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, siger:

"Jeg håber meget, at ministeren lytter til forslaget og kommer med et lovforslag snart. Vores nuværende regler er i strid med reglerne i hele EU, og lønmodtagerne har krav på samme beskyttelse her som i andre lande. Det arbejdsgruppens medlemmer også enige om".

Når det gælder de konkrete modeller, advarer Bente Sorgenfrey imod, at den femte ferieuge, som man i 30 år har haft ret til i Danmark, risikerer at blive brændt af på karensdage.

"Det vil reelt forkorte den enkeltes ferie. Og jeg er uforstående overfor, at ministeriet og arbejdsgiverne mener, at man ikke skal have ret til erstatningsferie i den femte ferieuge, bare fordi arbejdstidsdirektivets mindstekrav er fire uger for hele EU. Anerkender de ikke den femte ferieuge som rigtig ferie eller hvad?", spørger FTF's formand.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094