23948sdkhjf

Én nattevagt til ét plejehjem

På plejehjemmet Toftegården er der – ligesom på Aarhus Kommunes andre plejehjem – kun én nattevagt til hele plejehjemmet. Det er ikke ansvarligt mener personalet, og politikerne giver dem ret. Beboerne såvel som plejepersonalet er taberne i de besparelser, som den jyske hovedstad har foretaget på plejeområdet. Det siger sig selv, at én nattevagt til et halvt hundrede plejekrævende beboere er for lidt.
"Vi venter meget lang tid på personalet, når vi ringer på dem om natten. Det er ikke personalets skyld, de er søde og hjælpsomme, men nu hvor der kun er én på arbejde om natten, kan de jo slet ikke overskue os alle. Det er ikke sjovt," siger en af beboerne på plejehjemmet Toftegården i Aarhus.

NyhedsInformation besøgte plejehjemmet sammen med byråds- og regionsrådsmedlem Kate Runge (V), der ikke fandt forholdene acceptable.

"Det vil jeg tage med i Byrådssalen," sagde hun til den pågældende beboer, der samtidig fik historien om, hvordan Aarhus Kommune er tvunget til at sparre et trecifferet millionbeløb indenfor ældre- og plejesektoren.

Hårdt for personalet

Personalet på Toftegården i Aarhus Kommune føler sig presset af, at der kun er én på arbejde om natten. Der opstår uundgåeligt situationer, hvor de skal være mere end ét sted på én gang – og det giver ikke ligefrem et mindre presset arbejdsmiljø, fortæller personalet.

Kate Runge, der sidder i det politiske udvalg, som har ansvar for kommunens plejehjem, har stor forståelse for det pres, som både personale og beboer må gennemgå i disse sparetider.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093