23948sdkhjf

Tiden rinder ud for minuttyranniet

Tiden er ved at rinde ud for det minutiøse kontrolræs i ældreplejen, siger en AKF-forsker til Berlingske Tidende. Med et nyt projekt vil København Kommune nu også gøre op med minuttyranniet. I fremtiden er det nemlig slut med, at de ældre skal lide under et bureaukratisk minuttyranni i ældreplejen. Det minuttyrani, der dikterer et eksakt antal minutter til støttestrømper, bad og rengøring.
Det nye projekt, som Hovedstadskommunen starter op, giver borgerne og hjemmehælperne - inden for en tidsramme - mulighed for sammen at vurdere den ældres behov. En vurdering der kan ske fra dag til dag. Det skriver Berlingske Tidendes netavis b.dk.

Denne lille beretning fra hovedstaden er udtryk for en større tendens på landsplan, fortæller Ulf Hjelmar, der forsker i indsatser på ældreområdet hos AKF:

"Københavns Kommune er et meget godt eksempel på, at pendulet er ved at svinge mere i retning af brugernes individuelle behov og væk fra kontrollen, som der har været meget fokus på i de senere år," siger han.

Tidligere har Odense forsøgt sig med den ordning, som Hovedstadskommunen nu prøver af. Den fynske kommune oplevede et markant fald i sygefraværet, og de ældre fik overskud til selv at ordne en del af den personlige pleje.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078