23948sdkhjf

Aleris bliver en privathospitalsgigant

Efter at den svenske koncern Aleris fredag købte Danmarks hidtil største privathospital, Privathospitalet Hamlet, er der kommet en ny stor spiller i den private sygehussektor i Danmark. Opkøbet bekræfter en tendens på en privat sundhedssektor, der er ved at tilpasse sig markedet, og som har en solid tro på fremtiden.
Aleris Privathospitaler var i forvejen landets næststørste privathospitalskæde og med sammenlægningen bliver Hamlet en del af en større koncern med aktiviteter i hele Skandinavien specialiseret indenfor sundhed, pleje og omsorg med muligheder for videreudvikling såvel på det danske marked som i Skandinavien i øvrigt – herunder ikke mindst samarbejdet med det offentlige, hvor man i Sverige er nået langt med offentligt-private samarbejder.

Betydelige vækstmuligheder

I Brancheforeningen for Privathospitaler, BPK, vurderer man, at opkøbet sker på behovet for at tilpasse sig et marked hvor, hvor taksterne fra det offentlige er skruet i bund, og hvor der samtidig politisk er skåret i antallet af henviste patienter til private behandling på store behandlingsområder:

"Opkøbet viser, at man i udlandet ser Danmark som et land med betydelige vækstmuligheder for de private sygehuse. Det er en god ting. Men når det er sagt, så sker opkøbet på baggrund af et år med enormt hårde betingelser for de private sygehuse, og det har sandsynligvis betydet at både Aleris og Hamlet har haft behov for at konsolidere sig yderligere," siger Jens Jacobsen, Næstformand i BPK.

Tro på fremtiden

Sammenlægningen af Hamlet og Aleris er blot endnu et bump i en lang række af lukninger, konkurser og fusioner, der har præget branchen den seneste tid. Det betyder dog langt fra, at privathospitalerne opgiver ævred.

"Privathospitalerne i Danmark er kommet for at blive – det viser opkøbet også. I BPK vil vi fortsat arbejde for, at der i Danmark fortsat er plads til alle de både store og små privathospitaler, der leverer sygehusydelser af allerhøjeste kvalitet, og som er hjørnestenen i behandlingsgarantien, der sikrer patienterne hurtigt behandling, og som jo er historisk populær blandt danskerne. Vores evne til at behandle professionelt, effektivt og til 80 pct. af prisen i det offentlige betyder, at privathospitalerne også fremover vil sikre danskerne mest mulig sundhed for pengene," siger Jens Jacobsen, der også peger på at opkøbet sandsynligvis vil være grobund for et endnu stærkere samarbejde med det offentlige for hele branchen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063