23948sdkhjf

Håndholdt indsats til gigtpatienter

"Alt for mange patienter med gigt oplever usammenhængende eller helt afsporede forløb i sundhedsvæsenet. Og det er hverken hensigtsmæssigt eller rimeligt, at man oveni sin sygdom skal slås med bureaukrati og lovgivning, der ikke hænger sammen. Derfor er jeg glad for at kunne konstatere, at der nu er fremlagt et forslag, der skal sikre gigtpatienter et håndholdt forløb gennem sundhedsvæsenet og offentlige instanser," siger Lene Witte, direktør i Gigtforeningen i en kommentar til et beslutningsforslag, som Dansk Folkeparti netop har fremsat.
Forslaget skal sikre en konkret gennemførelse af forløbsprogrammer til gigtpatienter.

"Regeringen har lovet forløbsprogrammer inden udgangen af næste år, men hidtil har vi ikke set noget konkret. Derfor er det godt, at andre nu løfter opgaven," siger Lene Witte.

Forløbsprogrammer for muskel- og skeletsygdomme er en mærkesag for Gigtforeningen. Det skal være sådan, at hver enkelt patient med gigt kan forvente at få den bedst mulige undersøgelse og behandling - uanset hvor patienten er i det samlede patientforløb. Samtidig skal patienten kunne forvente, at forløbet er tilrettelagt, så han/hun får den hurtigst mulige afklaring af sin sygdom, den rigtige behandling og rehabilitering.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078