23948sdkhjf

Hjælpemiddeldepot får stor vaske-tørremaskine

Social- og sundhedsudvalget i Favrskov Kommune bevilgede sidste år midler til indkøb af en ny vaske-tørremaskine til en værdi af en halv million kroner. På Hjælpemiddeldepotet i Hadsten samler kommunen alle hjælpemidler som kørestole, rollatorer, senge og madrasser. Inden borgerne skal have hjælpemidlerne ud i deres eget hjem, skal de være rengjorte og klar til brug. Hvis det eksempelvis er en kørestol, er der mange dele, der skal vaskes af. Fremover kan medarbejderne køre stolen ind i den nye vaske-tørremaskine og dermed undgå det hårde fysiske arbejde med at rengøre mange af hjælpemidlerne.
Niels Flade Nielsen (A), formand for Social- og sundhedsudvalget, er glad for, at det er lykkes at finde de økonomiske midler til den store maskine.

"Maskinen aflaster medarbejderne, så de ikke skal lave de samme bevægelser hele tiden. Samtidig kan den hjælpe med til at gøre flowet af hjælpemidler hurtigere, så rengøringen ikke bliver en flaskehals. Man snakker om at gøre genbrugsværdien af hjælpemidlerne så stor som muligt, og den værdi går netop på at få hjælpemidlerne ud til borgerne hurtigst muligt," siger Niels Flade Nielsen.

Vaske-tørremaskinen kan blandt andet vaske senge, gangstativer, kørestole og store plasticmadrasser.

"Det er et godt eksempel på, hvordan vores arbejdsgange kan blive endnu mere effektive ved at bruge moderne teknologi. Vi er en af de første kommuner i landet, der får sådan en maskine, og det er vi glade for, da vi løbende skal finde effektiviseringer af driften," siger Jacob Stengaard Madsen, der er direktør for Social og Sundhed i Favrskov Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078