23948sdkhjf

Ældrerådenes Hæderspris 2011

Socialrådgiver og forfatter Hanne Reintoft blev hyldet af 479 ældrerådsmedlemmer på Dansk Ældreråds repræsentantskabsmøde på Nyborg Strand d. 16. maj 2011. Ældrerådenes Hæderspris 2011 blev motiveret og overrakt af Kirsten Feld, formand for Dansk Ældreråd.
Hanne Reintoft modtager hædersprisen, fordi hun gennem en menneskealder har arbejdet for, at borgere inddrages i sociale myndigheders beslutninger. Derudover er Hanne Reintoft de mest belastede befolkningsgruppers talerør og fungerer som socialpolitisk vagthund, der kritisk overvåger udviklingen i dansk sociallovgivning.

Kirsten Feld motiverede valget af Hanne Reintoft, ved at udtale, at "du jo ikke finder dig i, at beslutninger trækkes ned over hovedet på folk, og du insisterer på, at systemet udøver sin myndighed på en medmenneskelig måde. Dit engagement og mangeårige arbejde har gjort en væsentlig forskel for mange - unge som gamle."

En fremragende formidler

Som forfatter, radiovært og foredragsholder beskriver Hanne Reintoft nøgternt de vanskeligt tilgængelige sociale love og viser samtidig sin omsorg og indføling for det enkelte menneske. Hun har fungeret som problemknuser for mange mennesker, hun var deres sidste udvej – en ombudsmand for de dårligst stillede i Danmark.

Hanne Reintofts sociale indignation har ført hende vidt omkring som debattør, politiker, skribent, radiovært – ikke mindst på programmet "Hvad er min ret og hvad er min pligt".

Kirsten Feld sluttede motiveringstalen: "Alle vi, der i dag er valgt til ældrerådene, har fulgt Hannes kampe og hendes indsigt, som aldrig gør hendes råd til nedladende bedreviden. Men vi har også fornemmet, at de høje krav, du stiller til dig selv, betyder, at du undertiden har modtaget drøje hug for din kompromisløshed. Derfor er det mig en glæde at kunne overrække dig Ældrerådenes Hæderspris i dag."

I sin takketale sagde en rørt Hanne Reintoft, at forsamlingen er rundet af den samme tid, som er fælles om respekten for fællesskabet og dets betydning for udvikling, vækst og velfærd – det skal vi værne om. Hun sluttede talen: "Tak for den meget store glæde, I har gjort mig."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094